Fitxa del recurs

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Sostenibilitat social

Espais d'innovació en la prestació dels serveis socials d'atenció domiciliària

Es tracta d'un grup estable de professionals municipals que vol promoure la reflexió, el debat i l'intercanvi respecte a tendències innovadores de prestació de l'atenció domiciliària al nostre entorn. Aquest espai de reflexió parteix de la Diagnosi dels serveis de cures en l'entorn domiciliari i comunitari i de l'informe "Revisió d'experiències internacionals i estatals d'innovació en l'atenció domiciliària" i l'estudi de casos centrat en el Regne Unit i en Catalunya, realitzats en el marc del Projecte Transformador "Cap a un sistema públic de cures en la comunitat. Cada municipi pot decidir participar a tots o a solament a un dels dos espais d'innovació que estaran dirigits per expertes d'arreu amb qui els participants podran debatre i compartir experiències.

Per altra banda, s'ofereix un assessorament adreçat a dissenyar o implementar mesures innovadores que hauran estat objecte d'anàlisi en l'espai de debat corresponent. Aquest assessorament estarà disponible als participants de l'espai que hagin seleccionat l'opció mitjançant la fitxa de dades tècniques.


Destinataris:
Ajuntaments de municipis de més de 5.000 habitants, consells comarcals, mancomunitats, consorcis locals, entitats municipals descentralitzades

Criteris de valoració: Puntuació
Existència d'estructura o recursos propis de l'ens (només per rebre assessorament)
- Existència d'una figura que assumeixi la coordinació/ direcció de l'acció innovadora
- Existència d'un/a professional amb dedicació per a l'elaboració del projecte
- Existència d'un/a professional amb dedicació per al seguiment del projecte.

En cas de disposar dels 3 criteris: [75 punts]
2 criteris: [50 punts]
1 criteri: [25 punts]
0 punts si no acompleix cap dels 3
75
Antecedents (només per rebre assessorament)
- S'ha contestat el qüestionari de gestió i qualitat del SAD -maig 2021- [10 punts]
- S'ha contestat el qüestionari i s'hi ha manifestat la voluntat de participar en els grups de discussió o entrevistes del projecte de SAD [15 punts].
25

Condicions de sol·licitud

Documentació que s'ha d'annexar: Dades tècniques C1-023, descarregueu-lo a:
www.diba.cat/documents/205293/359989361/C1-023-22.pdf

Per a la sol·licitud d'assessorament: Si es disposa, normativa interna dels SSAD (Ordenança, Reglament, altres); Pla o programa específic dels SSAD o de serveis socials que contempli la planificació en relació als serveis socials d'atenció domiciliària; Estudi o diagnosi sobre les necessitats de SSAD, d'avaluació dels SSAD, o referents a aspectes de gestió: processos d'atenció, estudi de costos, etc.
Nombre màxim de sol·licituds: No hi ha limitació per formar part del grup. Nombre màxim de sol·licituds d'assessorament: una per ens local.
Aquest recurs tècnic no computa pel que fa a la limitació del nombre màxim de sol·licituds tècniques per servei.
Altres condicions: Per rebre assessorament en el disseny i implementació de les accions innovadores no es pot haver demanat el recurs Accions de millora continua dels serveis socials bàsics.

Garantir que el 100% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre qualsevol pregunta de l'enquesta del recurs prestat siguin iguals o superiors a 5 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

El 50% de les aprovacions o denegacions dels recursos s'han de comunicar mitjançant el PMT en un termini màxim de 90 dies hàbils des de la finalització del termini de sol·licitud, però mai en més de 5 mesos.

En cas d'incompliment del termini de 5 mesos, s'informarà per PMT als ens locals de les causes d'aquest i de les mesures adoptades en 5 dies hàbils.

Garantir que un mínim del 80% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre la qualitat del servei o producte prestat siguin iguals o superiors a 8 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

Normativa aplicable:

  • Règim regulador del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2022
  • Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de Serveis Socials; Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència; Decret 142/2010, d'11 d'octubre, pel qual s'aprova la Cartera de Serveis Socials 2010-2011 prorrogat per Llei 4/2017, del 28 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2017
ODS
Afegeix a la carpeta Descarrega
Convocatòria / línia de suportConvocatòria / línia de suport
Catàleg 2021-2023: Xarxa de Governs Locals 2022
Canal: Portal de tramitació (PMT)
Termini sol·licitud Període de vigència i sol·licitud
2022: 05/01/2022 a 30/04/2022
Recurs tècnic Recurs tècnic
Adhesió a espais de trobada i treball en xarxa

Procediment de concessió:
Concurrència competitiva

Unitat prestadora:
Servei de Suport als Serveis Socials Bàsics

Tel. 934 022 471
s.suportssb@diba.cat
Formulari de contacte
Codi recurs
34903