Fitxa del recurs

Àrea d'Esports i Activitat Física
Esports

Préstec de material esportiu

Es pretén afavorir la dinamització de les activitats esportives locals mitjançant el préstec de material esportiu i recreatiu que la Diputació de Barcelona posa al servei dels ens locals.
Per als municipis de fins a 2.500 habitants es facilitarà, una vegada a l'any, un servei gratuït de transport del material. El transport, muntatge i desmuntatge del circuit modular de Pump Track i de l'Exposició Jocs del Món es realitzarà a càrrec de la Diputació de Barcelona.

D'acord amb les convocatòries corresponents, es preveu que el recurs estigui disponible a les anualitats 2024, 2025, 2026 i 2027.


Destinataris:
Ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis locals, entitats municipals descentralitzades

Requisits de concessió:
Estar adherit al Protocol sobre el servei de préstec de material esportiu i recreatiu d'Esports publicat al BOPB, de 30/03/2015.
Termini màxim de resolució:
Tres mesos a partir de l'endemà de la data en què es presenti la sol·licitud.

Condicions de sol·licitud

Documentació que s'ha d'annexar: Dades tècniques C1-133671-24, descarregueu-lo a:
www.diba.cat/documents/205293/399936240/C1-133671-24.pdf

En el cas de sol·licitar el Pump Track o l'Exposició Jocs del Món caldrà enviar signat, per l'Alcalde/essa o el Secretari/a, el document específic de condicions de prestació. Aquest document el trobareu a: www.diba.cat/esports/suport-material
Altres condicions: - Només es presta material per a dinamitzar activitats esportives.
- Abans de formalitzar la sol·licitud, cal contactar amb la Gerència de Serveis d'Esports al telèfon 934 727 539 (de 8:00 a 14:00 hores) per saber si el material està disponible i poder fer la reserva. No s'admeten reserves amb més de 3 mesos d'antelació respecte la data de celebració de l'activitat esportiva. En el cas del Pump Track i l'Exposició Jocs del Món és poden fer reserves per tot l'any.
- La sol·licitud s'ha de presentar amb una antelació mínima d'un mes abans de la data d'inici del préstec, amb l'excepció de les sol·licituds per préstecs que s'iniciïn de l'1 al 15 de setembre que s'han de presentar abans del 31 de juliol.
- Per sol·licitar el Pump Track o l'Exposició Jocs del Món caldrà fer sol·licituds individuals.

Aquest recurs té relació amb el recurs "Esdeveniments esportius" i s'oferirà el transport i la instal·lació dels materials d'imatge corporativa en els espais on es desenvolupi l'esdeveniment, si es compleixen totes les següents condicions:
· Si l'ens ha rebut atorgament econòmic pel recurs "Esdeveniments esportius" en el catàleg de serveis del 2023 i si aquest ha estat un dels esdeveniments amb major puntuació.
· Si en el catàleg del 2024 l'ens ha presentat una sol·licitud del recurs "Esdeveniments esportius" pel mateix esdeveniment que l'any anterior i aquest esdeveniment es realitza entre els mesos de gener a maig.
En el cas que l'ens local demani altres materials que no siguin d'imatge corporativa, aquests no es transportaran ni s'instal·laran.

- Més informació a: www.diba.cat/web/esports/prestec-de-material-i-cessio-de-trofeus-i-medalles

Condicions d'execució i justificació

Altres condicions d'execució i justificació: Podeu consultar el Catàleg de material de préstec a l'enllaç: www.diba.cat/web/esports/prestec-de-material

Garantir que el 100% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre qualsevol pregunta de l'enquesta del recurs prestat siguin iguals o superiors a 5 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

El 50% de les aprovacions o denegacions dels recursos s'han de comunicar mitjançant el PMT en un termini màxim de 55 dies hàbils des de la recepció de la sol·licitud, però mai en més de 3 mesos.

En cas d'incompliment del termini de 3 mesos, s'informarà per PMT als ens locals de les causes d'aquest i de les mesures adoptades en 5 dies hàbils.

Garantir que un mínim del 80% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre la qualitat del servei o producte prestat siguin iguals o superiors a 8 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

Normativa aplicable:

  • Règim regulador del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2024.
    Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.
  • Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport.
ODS
Afegeix a la carpeta Descarrega
Convocatòria / línia de suportConvocatòria / línia de suport
Catàleg 2024-2027: Xarxa de Governs Locals 2024
Canal: Portal de tramitació (PMT)
Termini sol·licitud Període de vigència i sol·licitud
2024: 28/12/2023 a 31/12/2024
2025: Pendent
2026: Pendent
2027: Pendent
Recurs material Recurs material
Provisió de béns, equips i subministraments

Procediment de concessió:
Concessió directa amb concurrència

Unitat prestadora:
Oficina d'Activitats Esportives

Tel. 934 020 660
o.act.esport@diba.cat
Formulari de contacte
Codi recurs
133671