Fitxa del recurs

Àrea d'Esports i Activitat Física
Esports

Dones i Esport

Suport econòmic per al foment de programes i activitats que impulsin l'accés de l'activitat física regular en nenes, noies i dones, organitzats o coorganitzats pels ens locals, dintre de les tipologies d'actuacions següents:

- Programes d'activitats esportives continuades que promoguin l'activitat física regular, amb una freqüència mínima d'una vegada a la setmana i d'un mínim de 6 mesos de durada o 3 mesos per programes esportius estacionals (estiu i hivern).
- Esdeveniments esportius orientats a la promoció de la pràctica esportiva en nenes, noies i/o dones, tant de l'àmbit federat com popular.
- Accions o actuacions de caire puntual que tinguin per objecte la promoció de la pràctica esportiva en nenes, noies i/o dones.

Amb la realització d'aquestes actuacions es pretén contribuir a facilitar l'accés de la dona a la pràctica física i esportiva. Tanmateix, es vol contribuir a trencar amb els estereotips de gènere augmentant l'adherència i la pràctica esportiva regular, minimitzant l'abandonament de la practica esportiva en nenes, noies i dones.

Per a aquest recurs no cal presentar sol·licitud però cal una acceptació expressa per ser beneficiari de l'atorgament.

Criteris de distribució: el fons es distribueix atenent a criteris poblacionals i a l'índex de vulnerabilitat en la població (IVSO) - Esports del municipi. La quantitat final es composa per una aportació fixa i una de variable.


Destinataris:
Ajuntaments de municipis de més de 10.000 habitants

Condicions d'acceptació

Documentació per a l'acceptació: L'acceptació ha d'esser expressa per ser beneficiari de l'atorgament.

Formulari C3-002-24, descarregueu-lo a: www.diba.cat/documents/205293/399936220/C3-002-24.pdf

Condicions d'execució i justificació

Despeses elegibles: Capítol 1.
Capítol 2.
Capítol 4.

Seran elegibles les despeses de Capítol 1, "despeses de personal", relatives a personal dels serveis esportius de titularitat municipal vinculat a un programa o esdeveniment, les de Capítol 2, "despeses corrents en béns i serveis", associades a les despeses de contractació d'activitats esportives coorganitzades pels ens locals. L'adquisició d'elements de protecció individual i col·lectiva, elements higiènics i consumibles, necessaris per la realització de l'activitat esportiva; elements de senyalització i comunicació de seguretat de les activitats esportives. Despeses de contractació d'accions comunicatives, formatives i/o sensibilitzadores que tinguin per objecte la promoció de la pràctica esportiva en nenes, noies i/o dones. També les despeses de Capítol 4, "transferències corrents", destinades a sufragar despeses de foment d'activitats esportives coorganitzades pels ens locals.

Les despeses no podran correspondre en la seva totalitat a transferències a entitats que, en tot cas, hauran de ser entitats sense ànim de lucre. No es consideraran elegibles les subvencions a entitats esportives per al funcionament ordinari de l'entitat.
Tampoc seran elegibles les subvencions a esportistes individuals o col·lectius, les despeses de proves o campionats adreçats exclusivament a esportistes federats i tampoc l'adquisició d'equipacions esportives.
S'exclouen també aquells esdeveniments i actes que no incloguin la pràctica d'activitat fisicoesportiva i es lliurin reconeixements, com per exemple, nits de l'esport. En el mateix sentit no s'acceptaran despeses d'actes esportius com ara càterings (àpats que no siguin avituallaments).


Documentació per a la justificació: Dades econòmiques C4-001, descarregueu-lo a:
www.diba.cat/documents/205293/399936220/C4-001-24.pdf

Dades tècniques C4-272822, descarregueu-lo a:
www.diba.cat/documents/205293/399936246/C4-272822-24.pdf
Període d'execució i justificació: Anual, 01/01/2024 a 31/12/2024
Justificació voluntària, fins 15/11/2024; final, 02/01/2025 a 30/04/2025
Altres condicions d'execució i justificació: - S'exclouen els ens de menys de 10.001 habitants.
- En cas de rebre atorgament, si es fa difusió pública de l'esdeveniment esportiu puntual i/o del programa esportiu continuat en qüestió, l'ens local ha de preveure la presència de la marca de la Diputació de Barcelona en un lloc preferencial, tal i com estableix el Règim regulador del Catàleg 2024. Aquesta presència de marca/imatge corporativa, podrà ser requerida en el tràmit de justificació.
https://seuelectronica.diba.cat/tramits-ens/concertacio/default.asp

Garantir que el 100% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre qualsevol pregunta de l'enquesta del recurs prestat siguin iguals o superiors a 5 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

Verificar o requerir l'esmena del 80% de les justificacions presentades electrònicament en un termini màxim de 15 dies naturals des de l'entrada de la documentació a la Diputació, però mai en més de 20.

En cas d'incompliment del termini de 20 dies naturals, s'informarà per PMT als ens locals de les causes d'aquest i de les mesures adoptades en 5 dies hàbils.

Normativa aplicable:

  • Règim regulador del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2024.
    Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.
  • Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'Esport.
ODS
Afegeix a la carpeta Descarrega
Convocatòria / línia de suportConvocatòria / línia de suport
Catàleg 2024-2027: Xarxa de Governs Locals 2024
Canal: Portal de tramitació (PMT)
Recurs econòmic Recurs econòmic
Fons de prestació

Procediment de concessió:
Concessió directa amb concurrència

Unitat prestadora:
Oficina d'Activitats Esportives

Tel. 934 020 660
o.act.esport@diba.cat
Formulari de contacte
Codi recurs
272822