Fitxa del recurs

Àrea d'Esports i Activitat Física
Esports

Suport municipal als agents esportius locals

Recurs de prestació directa que consisteix en l'acompanyament i la realització d'accions, a seus municipals, per l'enfortiment del teixit associatiu. En col·laboració amb els ajuntaments, es presta suport a les entitats esportives del municipi determinades per l'ajuntament:

· 2021, 2022 i 2023. La gestió de les entitats esportives a través dels ens locals
El recurs té com a objectiu principal impulsar la millora integral del sistema esportiu local a través del suport a les entitats esportives de referència del municipi, dins del marc normatiu vigent. Les accions d'assessorament i suport a les entitats que inclou són:
- Taller d'autodiagnosi on s'administra un qüestionari que identifica el compliment dels següents àmbits: recursos humans, econòmic-fiscal i gestió legal i documental. Aquest taller inclou la preparació d'un informe individualitzat per a cadascuna de les entitats participants.
- Tallers per les entitats de 12 hores de durada.
- Elaboració d'informes d'auditoria individualitzats a les dues entitats esportives amb més impacte del municipi.

· 2022 - 2023. El rol dels entrenadors i entrenadores com a referents educatius: amb l'objectiu de reforçar el rol educatiu dels entrenadors i entrenadores i la consciència de que són referents pels i les adolescents i joves esportistes, es proposa formar-los per saber detectar conductes de risc en els i les adolescents i dotar-los de tècniques per assessorar els i les joves en el camí per superar-les.

La concessió restarà condicionada a l'esgotament dels recursos disponibles per a cadascuna de les activitats.

D'acord amb les convocatòries corresponents, es preveu que el recurs estigui disponible a les anualitats 2021, 2022, 2023.


Destinataris:
Ajuntaments de municipis d'entre 5.001 i 75.000 habitants

Criteris de valoració: Puntuació
Nombre d'entitats esportives del municipi actives en les darreres tres temporades
A major nombre d'entitats, major puntuació.
30
Accions de suport, realitzades pels ens locals, dirigides a entitats esportives
En el cas de la gestió d'entitats es consideraran les accions de suport desenvolupades per l'ajuntament en vers les entitats esportives en les darreres tres temporades en els àmbits del suport econòmic, material, cessió d'espais i assessorament puntual, les accions formatives de caràcter puntual, les accions formatives de caràcter continuat i les accions d'acompanyament, entre d'altres. En el cas del rol d'entrenadors/es, es considerarà el nombre d'accions formatives puntuals realitzades amb les entitats esportives en les darreres 3 temporades esportives.
20
Viabilitat de l'acompanyament i la realització d'accions:
En el cas de la gestió d'entitats es consideraran les entitats esportives del municipi que l'ajuntament considera que participarien activament del projecte en termes de nombre d'entitats i d'adequació de les tres entitats més rellevants del municipi al recurs. En el cas del rol d'entrenador/es es considerarà el fet que l'Ajuntament disposi d'un programa esportiu d'atenció a la infància i a l'adolescència, projectes esportius per infants i adolescents treballats transversalment entre diferents àrees municipals (s'exclouen beques) i si l'Ajuntament està adherit a l'Aliança Educació 360 impulsada per la Diputació de Barcelona.
50
Termini màxim de resolució:
Cinc mesos a partir de l'endemà de la data en què finalitzi el termini de sol·licitud.

Condicions de sol·licitud

Documentació que s'ha d'annexar: Dades tècniques C1-127, descarregueu-lo a:
www.diba.cat/documents/205293/345769268/C1-127-21.pdf
En el cas de la gestió de les entitats esportives, carta de compromís municipal. Al web d'esports trobareu un model amb els continguts mínims que haurà de recollir aquesta documentació: www.diba.cat/esports/suport-material
Nombre màxim de sol·licituds: Una sol·licitud per ens local. Els municipis poden presentar-se agrupadament sempre i quan compleixin el requisit mínim de 10 entitats, en el cas del suport de gestió a les entitats.
Altres condicions: Gestió de les entitats esportives: requeriments mínims de participació:
- Municipis de menys de 10.000 habitants: com a mínim 5 entitats
- Municipis de més de 10.000 habitants: com a mínim 10 entitats
El rol dels entrenadors i entrenadores com a referents educatius: les entitats han de tenir participació i/o equips masculins i femenins.
Els tallers i activitats es realitzaran en locals municipals facilitats a tal efecte.

Condicions d'execució i justificació

Altres condicions d'execució i justificació: - L'ens local haurà de garantir el compliment de les directrius emeses per les administracions competents per a la minorització i la prevenció del risc de contagi per la COVID-19. En qualsevol moment, podrà ser requerida la presentació del protocol o pla específic.

Garantir que el 100% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre qualsevol pregunta de l'enquesta del recurs prestat siguin iguals o superiors a 5 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

El 50% de les aprovacions o denegacions dels recursos s'han de comunicar mitjançant el PMT en un termini màxim de 90 dies hàbils des de la finalització del termini de sol·licitud, però mai en més de 5 mesos.

En cas d'incompliment del termini de 5 mesos, s'informarà per PMT als ens locals de les causes d'aquest i de les mesures adoptades en 5 dies hàbils.

Garantir que un mínim del 80% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre l'ajust del recurs prestat a les seves necessitats siguin iguals o superiors a 8 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

Normativa aplicable:

  • Règim regulador del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2021
    Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya
  • Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport.
ODS
Afegeix a la carpeta Descarrega
Convocatòria / línia de suportConvocatòria / línia de suport
Catàleg 2021-2023: Xarxa de Governs Locals 2021
Canal: Portal de tramitació (PMT)
Termini sol·licitud Període de vigència i sol·licitud
2021: 01/02/2021 a 30/04/2021
2022: Pendent
2023: Pendent
Recurs material Recurs material
Realització de serveis i activitats

Procediment de concessió:
Concurrència competitiva

Unitat prestadora:
Oficina d'Activitats Esportives

Tel. 934 020 660
o.act.esport@diba.cat
Formulari de contacte
Codi recurs
21293