Fitxa del recurs

Àrea d'Esports i Activitat Física
Esports

Jornades d'esport adaptat

Recurs de prestació directa consistent en la realització de jornades d'equitació, senderisme o vela adaptada per a grups de persones amb necessitats especials. Les jornades d'esport adaptat, promogudes per la Diputació de Barcelona, ofereixen la possibilitat d'apropar a grups de persones amb discapacitat una sèrie d'activitats fisicoesportives desenvolupades al medi natural que tenen un marcat caràcter lúdic i recreatiu.

La concessió restarà condicionada a l'esgotament dels recursos disponibles per a cadascuna de les activitats.

Més informació a www.diba.cat/esports/suport-material

D'acord amb les convocatòries corresponents, es preveu que el recurs estigui disponible a les anualitats 2021, 2022, 2023.


Destinataris:
Ajuntaments, entitats municipals descentralitzades

Criteris de valoració: Puntuació
Nombre d'habitants de l'ens
A menor població, major puntuació.
50
Continuïtat en el projecte
En termes de si s'ha estat objecte o no de suport (i s'ha executat) la tipologia d'activitat escollida en la penúltima convocatòria del Catàleg de serveis.
50
Termini màxim de resolució:
Cinc mesos a partir de l'endemà de la data en què finalitzi el termini de sol·licitud.

Condicions de sol·licitud

Documentació que s'ha d'annexar: Dades tècniques C1-123, descarregueu-lo a:
www.diba.cat/documents/205293/345769268/C1-123-21.pdf
Nombre màxim de sol·licituds: Tres sol·licituds per ens local, com a màxim:
- Una única sol·licitud per equitació
- Una única sol·licitud per senderisme
- Una única sol·licitud per vela
Altres condicions: - Cada sol·licitud ha d'incloure un únic formulari associat per a cada activitat.
- No es podrà sol·licitar el recurs en el present Catàleg si en les tres i dues convocatòries anteriors del Catàleg de serveis, de forma reincident, no s'ha assistit a alguna de les activitats atorgades.
- Si en la penúltima convocatòria del Catàleg de serveis no s'ha assistit a alguna de les activitats atorgades, no es podrà sol·licitar la mateixa tipologia de Jornada.
- A les jornades de vela en les que s'ofereixen dues seus diferents, la preferència de seu de participació escollida pels diferents ens locals sol·licitants serà tinguda en compte sempre que les condicions de la contractació així ho permetin. En cas contrari, l'adjudicació definitiva restarà condicionada als criteris preferencials següents: a) la proximitat a la seu de la jornada sol·licitada i b) no haver participat en la penúltima convocatòria del Catàleg de serveis a la mateixa seu de la jornada sol·licitada.

Condicions d'execució i justificació

Altres condicions d'execució i justificació: - Els ens locals objecte de suport hauran de garantir el compliment, per part dels participants, de les directrius emeses per les administracions competents per a la minorització i la prevenció del risc de contagi per la COVID-19. En qualsevol moment, podrà ser requerida la presentació del protocol o pla específic.
- Tota actuació finançada per la Diputació de Barcelona mitjançant el Pla de concertació "Xarxa de Governs Locals 2020-2023", quan hi hagi difusió pública, ha de comptar amb la corresponent identificació. Aquesta identificació consisteix en l'ús de la marca corporativa de la Diputació de Barcelona als elements d'informació, difusió i comunicació que es produeixin, d'acord amb els models i criteris disponibles en el lloc www.diba.cat/es/web/sala-de-premsa/imatge-corporativa

Garantir que el 100% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre qualsevol pregunta de l'enquesta del recurs prestat siguin iguals o superiors a 5 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

El 50% de les aprovacions o denegacions dels recursos s'han de comunicar mitjançant el PMT en un termini màxim de 90 dies hàbils des de la finalització del termini de sol·licitud, però mai en més de 5 mesos.

En cas d'incompliment del termini de 5 mesos, s'informarà per PMT als ens locals de les causes d'aquest i de les mesures adoptades en 5 dies hàbils.

Garantir que un mínim del 80% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre l'ajust del recurs prestat a les seves necessitats siguin iguals o superiors a 8 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

Normativa aplicable:

  • Règim regulador del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2021
    Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya
  • Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport.
ODS
Afegeix a la carpeta Descarrega
Convocatòria / línia de suportConvocatòria / línia de suport
Catàleg 2021-2023: Xarxa de Governs Locals 2021
Canal: Portal de tramitació (PMT)
Termini sol·licitud Període de vigència i sol·licitud
2021: 01/02/2021 a 04/03/2021
2022: Pendent
2023: Pendent
Recurs material Recurs material
Realització de serveis i activitats

Procediment de concessió:
Concurrència competitiva

Unitat prestadora:
Oficina d'Activitats Esportives

Tel. 934 020 660
o.act.esport@diba.cat
Formulari de contacte
Codi recurs
21176