Fitxa del recurs
Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Adolescència i joventut

Projectes per a equipaments juvenils municipals
Elaboració de projectes relatius a la interseccionalitat, la diversificació o la dinamització d'equipaments juvenils municipals. L'objectiu d'aquest recurs és que aquests equipaments esdevinguin una eina central en el desenvolupament de les polítiques de joventut dels ens locals.
Els equipaments juvenils municipals es defineixen com a espais d'ús exclusiu i especialitzat per a persones joves, que ofereixen una diversitat de serveis i zones específiques per a la realització d'activitats diverses, i que aspiren a ser un referent en la política local de joventut. S'exclouen albergs i casals d'entitats
D'acord amb les convocatòries corresponents, es preveu que el recurs estigui disponible a les anualitats 2024, 2025, 2026 i 2027.
Destinataris:
Ajuntaments, mancomunitats, consorcis locals, entitats municipals descentralitzades
Termini màxim de resolució: |
---|
Cinc mesos a partir de l'endemà de la data en què finalitzi el termini de sol·licitud. |
Condicions de sol·licitud
Documentació que s'ha d'annexar: | Dades tècniques C1-204864-24, descarregueu-lo a: www.diba.cat/documents/205293/399936240/C1-204864-24.pdf |
Nombre màxim de sol·licituds: | Una per ens. |
Altres condicions: | Requisits de concessió: - L'equipament ha de tenir un ús exclusiu per part de les persones joves, l'ens local ha de disposar d'una partida econòmica en el pressupost destinada a l'equipament, i ha de destinar com a mínim una persona professional a temps total o parcial a la dinamització de l'equipament - L'ens no ha d'haver estat beneficiari del suport tècnic de la mateixa tipologia d'aquest recurs, en cap de les dues edicions anteriors del Catàleg de Serveis |
Garantir que el 100% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre qualsevol pregunta de l'enquesta del recurs prestat siguin iguals o superiors a 5 sobre 10 punts.
S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.
El 50% de les aprovacions o denegacions dels recursos s'han de comunicar mitjançant el PMT en un termini màxim de 90 dies hàbils des de la finalització del termini de sol·licitud, però mai en més de 5 mesos.
En cas d'incompliment del termini de 5 mesos, s'informarà per PMT als ens locals de les causes d'aquest i de les mesures adoptades en 5 dies hàbils.
Garantir que un mínim del 70% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre la utilitat futura del producte lliurat siguin iguals o superiors a 8 sobre 10 punts.
S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.
Normativa aplicable:
- Règim regulador del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2024.
Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. - Llei 33/2010, d'1 d'octubre, de polítiques de joventut de Catalunya; Decret 90/2013 de 29 de gener, pel qual s'aprova el Pla nacional de joventut de Catalunya 2010-2020


Canal: Portal de tramitació (PMT)

2025: Pendent
2026: Pendent
2027: Pendent

Procediment de concessió:
Concurrència competitiva
Unitat prestadora:
Servei de Cicle de Vida
Tel. 934 022 557
s.aij@diba.cat
Formulari de contacte
