Fitxa del recurs

Àrea de Presidència
Relacions internacionals

Dones que transformen - Activitats

Activitats d'educació per a la ciutadania global vinculades a la campanya "Dones que transformen", la qual té l'objectiu de posar en valor la capacitat de transformació de la participació política i social diversa de les dones, tant a Catalunya com a la ribera sud de la Mediterrània.

Són activitats que ofereixen una mirada feminista i antiracista i que apropen realitats diverses a fi d'identificar i entomar reptes compartits comuns. S'acompanyen de materials comunicatius disponibles al web de la campanya.

S'ofereixen 2 modalitats d'activitats per a les quals s'han de presentar sol·licituds separades:
- Intervenció al carrer
- Taller teatralitzat per a joves (educació formal i no formal)

La valoració de les sol·licituds corresponents a cada modalitat es fa de forma diferenciada.

Aquest recurs inclou dos tipus d'activitats compatibles entre si. L'ajuntament interessat ha de presentar una sol·licitud per cada activitat que vulgui programar al seu municipi. Un mateix ajuntament no pot presentar més d'una sol·licitud per cada tipologia d'activitat.

La descripció de les activitats, els seus continguts, format i materials es poden consultar a les fitxes corresponents que trobareu al següent enllaç www.diba.cat/web/ri/cataleg-2024

Aquestes activitats es complementen i són compatibles amb el recurs material Dones que transformen- Exposicions, inclòs al Catàleg 2024.


Destinataris:
Ajuntaments de municipis de més de 1.000 habitants

Criteris de valoració: Puntuació
Nombre d'habitants de l'ens local, tot prioritzant els municipis amb menor població
Fins a 10.000 habitants: 85 punts
De 10.001 a 50.000 habitants: 50 punts
Més de 50.001 habitants: 30 punts
85
No haver estat beneficiari del recurs a la convocatòria de l'any immediatament anterior
15
Per accedir al recurs s'estableix la puntuació mínima de 20.
Requisits de concessió:
Designar una persona referent per interlocutar entre l'entitat prestadora i el destinatari final.
Termini màxim de resolució:
Cinc mesos a partir de l'endemà de la data en què es presenti la sol·licitud.

Condicions de sol·licitud

Documentació que s'ha d'annexar: Dades tècniques C1-164881-24, descarregueu-lo a:
www.diba.cat/documents/205293/399936240/C1-164881-24.pdf

Nombre màxim de sol·licituds: Una per cada tipologia d'activitat i ens local.
Altres condicions: L'ens local ha de garantir que l'espai on es fa l'activitat es troba en bones condicions, degudament senyalitzat per garantir la seguretat i facilitar-ne el correcte desenvolupament de la mateixa, i que disposa de l'assegurança de responsabilitat civil corresponent.

Segons la tipologia d'activitats:
- Intervenció de carrer: L'ens local ha de garantir unes condicions mínimes en l'espai públic obert (neteja prèvia, condicions mínimes de bona sonoritat, evitar el tràfic rodat durant la intervenció per garantir la seguretat de les artistes)
- Tallers: L'ens local ha d'identificar prèviament un grup de joves, ja sigui en educació formal o espais d'educació informal per poder programar l'activitat. Cal també que la sala on es realitzi el taller sigui àmplia i diàfana, espais d'educació formal (IES) o no formal (equipaments municipals juvenils, casals, espais d'educació en el lleure).

Condicions d'execució i justificació

Documentació per a la justificació: Comunicació del/de la responsable de l'ens local mitjançant sol·licitud general, a través del PMT on només es fa constar que s'ha realitzat l'activitat en la data determinada. Si s'escau, adjuntar algun tipus de prova gràfica de l'activitat realitzada (fotografies, fulletons, tríptics, etc...) A continuació, un cop tancat el recurs, s'enviarà qüestionari breu de valoració i es sol·licita complimentar per poder continuar millorant el recurs amb la valoració rebuda per part de l'ens local.
Altres condicions d'execució i justificació: L'ens local ha de fer ús dels materials comunicatius associats a la campanya "Dones que transformen" per a la difusió de les activitats,
www.diba.cat/es/web/dones-que-transformen
En cas d'anul·lació o renúncia, l'ens local ha de comunicar-ho, per correu electrònic i en la major brevetat possible, a l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament (o.cooperaciod@diba.cat). Posteriorment ha de realitzar els tràmits corresponents a través del PMT.

Garantir que el 100% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre qualsevol pregunta de l'enquesta del recurs prestat siguin iguals o superiors a 5 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

El 50% de les aprovacions o denegacions dels recursos s'han de comunicar mitjançant el PMT en un termini màxim de 90 dies hàbils des de la recepció de la sol·licitud, però mai en més de 5 mesos.

En cas d'incompliment del termini de 5 mesos, s'informarà per PMT als ens locals de les causes d'aquest i de les mesures adoptades en 5 dies hàbils.

Garantir que un mínim del 80% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre l'ajust del recurs prestat a les seves necessitats siguin iguals o superiors a 8 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

Normativa aplicable:

  • Règim regulador del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2024.
    Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.
  • Llei 26/2001 de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament
    Llei 1/2023, del 20 de febrer, de Cooperació per al Desenvolupament Sostenible i la Solidaritat Global
ODS
Afegeix a la carpeta Descarrega
Convocatòria / línia de suportConvocatòria / línia de suport
Catàleg 2024-2027: Xarxa de Governs Locals 2024
Canal: Portal de tramitació (PMT)
Termini sol·licitud Període de vigència i sol·licitud
2024: 28/12/2023 a 08/02/2024
2025: Pendent
Recurs material Recurs material
Realització de serveis i activitats

Procediment de concessió:
Concessió directa amb concurrència

Unitat prestadora:
Oficina de Cooperació al Desenvolupament

Tel. 934 022 504
o.cooperaciod@diba.cat
Formulari de contacte
Codi recurs
164881