Fitxa del recurs

Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Territori i parcs naturals

Actualització del Pla municipal de prevenció d'incendis forestals (PPI)

Els ajuntaments destinataris compten actualment amb PPI redactats per la Diputació de Barcelona i que tenen una data de vigència tècnica establerta a cada document. Aquest recurs té l'objectiu de facilitar la revisió continuada dels PPI municipals amb criteris tècnics actualitzats i considerant l'evolució del territori i de les necessitats i usos de la població que hi habita, per tal de garantir en tot moment la seva vigència en els termes que estableix l'article 40 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya.

El procés d'actualització contempla el treball d'inventari de gabinet i en camp, l'anàlisi de les dades recopilades, proposta d'actuacions de forma valorada i periodificada al llarg de la vigència tècnica del document, establerta en 6 anys, i socialització amb l'ajuntament, agrupació de defensa forestal local (ADF), bombers i altres entitats de gestió del territori.

La inclusió d'infraestructura en el document PPI no implica canvis referents a la seva titularitat.

L'assistència inclou:
- Inventari de camp, redacció, lliurament i presentació del document del Pla municipal de prevenció d'incendis forestals revisat i actualitzat
- Assessorament tècnic en matèria de planejament i execució de mesures de prevenció d'incendis forestals
- Sol·licitud, si s'escau, d'informe preceptiu dels òrgans gestors d'espais naturals de la xarxa de parcs de la Diputació de Barcelona.

No inclou:
- Tràmits d'aprovació del PPI per part del Departament competent de la Generalitat de Catalunya.

Aquest recurs es resol de manera agrupada, per al període 2024-2027, en favor dels destinataris en els que concorren els requisits esmentats, i per tant, no cal sol·licitud prèvia.


Destinataris:
Ajuntaments

Condicions de sol·licitud

Altres condicions: El recurs no requereix de sol·licitud ni acceptació expressa i es resol de forma agrupada als ajuntaments legalment obligats per l'article 40.1 de la Llei 6/88 Forestal de Catalunya, considerats en zona de risc d'incendi segons l'annex del Decret 64/95 i l'annex 7.1 del Pla INFOCAT, o les seves actualitzacions, i aquells que no estant en els casos anteriors, formin part d'un espai natural de la xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i tinguin una superfície forestal vulnerable superior a 100 hectàrees.

L'agrupació de la prestació de les assistències es realitza considerant un repartiment equitatiu de les mateixes dividint els ens destinataris del recurs entre els anys de vigència general del document, establert en 6 anys, i considerant la data de la finalització de vigència de cada PPI municipal, de forma que tots els ajuntaments destinataris rebin un document PPI actualitzat sempre de forma prèvia a la caducitat del PPI que cal substituir.

Garantir que el 100% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre qualsevol pregunta de l'enquesta del recurs prestat siguin iguals o superiors a 5 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

Garantir que un mínim del 70% de les valoracions realitzades pels ens locals sobre la utilitat futura del producte lliurat siguin iguals o superiors a 8 sobre 10 punts.

S'han d'analitzar les causes de no haver assolit el compromís fixat i proposar les millores concretes pertinents.

  • Règim regulador del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2024.
    Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.
  • Llei 6/1988, de 30 de març, Forestal de Catalunya; Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals; Decret 130/1998, de 12 de maig, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals en les àrees d'influència de carreteres; Decret 378/1986, de 18 de desembre, sobre establiment de plans de prevenció d'incendis en els espais naturals de protecció especial; Llei 9/1995, de 27 de juliol, de regulació de l'accés motoritzat al medi natural de Catalunya, Acord GOV/141/2014, de 21 d'octubre, pel qual s'aprova la revisió del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).
ODS
Afegeix a la carpeta Descarrega
Convocatòria / línia de suportConvocatòria / línia de suport
Catàleg 2024-2027: Xarxa de Governs Locals 2024
Canal: Portal de tramitació (PMT)
Recurs tècnic Recurs tècnic
Redacció de plans, projectes i informes

Procediment de concessió:
Concessió directa amb concurrència

Unitat prestadora:
Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari

Tel. 934 022 614
ot.prevencioif@diba.cat
Formulari de contacte
Codi recurs
144957